Gravel en hei

Vanuit Baarn rijd ik deze leuke gravel-heide tocht. Het is slechts 15 minuten naar de plek waar ik de route kan oppikken. Richting Kasteel Groeneveld pak ik nog een mooi stukje bospad mee.

Vlak achter de parkeerplaats bij het Wagenpad pik ik de tocht op. Even het klaphekje door en direct offroad het bos in richting het Waschmeer. De loslopende Hooglanders staan tot de oksels in het water. Ik herken de stukken die ik vorig jaar bij de Gooische Strade Bianche ook heb gereden. Brede harde gravelpaden. Heerlijk om te rijden maar het zijn ook fietspaden dus denk goed na welke dag je hiervoor uitkiest.

De route gaat door en langs prachtig heidegebied en zandverstuivingen. Het Goois Natuurreservaat is gelukkig toegankelijk voor gravelleurs. Bij de Huizer Eng stop ik kort en geniet van het uitzicht op het veld en ben daarna verrast als ik de masten van zeilboten op het Gooimeer spot. Wat een leuke tocht is dit!

Ik sluit de route af richting ’s- Graveland en Kortenhoef door het stille Spanderswoud, weer naar het klaphekje waar het deze ochtend begon.

Deze route dichtbij huis heeft me aangenaam verrast. Het is lekker offroad en op gravel. Je kunt er stevig doorrijden.

Ik heb de 44 kilometer gereden. De 68 kilometer versie heeft een extra lus om Hilversum heen richting Hollandsche Rading en de bossen van de Lage Vuursche. Ook een aanrader.

Veel plezier!

Arlette Boog

Download GPX – 44 km
Download GPX – 68 km

 

keyboard_arrow_up