Mijn eerste Social Ride & eerste Gravel Ride

Ruim voor de wekker was ik al wakker. Een beetje excited want vandaag zou m’n eerste gravelride zijn. Links en rechts had ik er al wel wat over gehoord en gelezen en natuurlijk was ik op m’n MTB ook al eens links en rechts een gravelpad opgereden. Maar zo’n lange tocht en dan ook nog in een groep. Het was voor mij allemaal nieuw.

Volgens Christiaan zou het een unieke rit worden. Uniek door de samenstelling van de mensen en uniek door de schoonheid van de natuur. En dat werd het ook! De rit startte bij fietswalhalla Allizi Bikes in Bussum met een goede kop koffie. “Kan ik het wel bijhouden? Is het niet te zwaar voor mij?” Heel veel niet helpende gedachten passeerden in m’n hoofd tussen al die mooie fietsen en vast hele snelle rijders. “Nou ja, we gaan het zien.”

Een leuk voorstelrondje volgde, alvorens we met een kleine groep wegreden voor een tocht van ruim 80 kilometer. Ik had overigens het geluk dat ik een gravelbike van Liv mocht uitproberen op deze rit,  de Devote advanced pro. Als beginnend fietser en helemaal nieuw in de gravelwereld had ik al heel snel door dat dit wel een hele fijne fiets was. Wat reed dat fijn en comfortabel. Moeiteloos rolden de kilometers onder de 40 mm bandjes door en dat terwijl ik nog nooit een dergelijke afstand had gefietst.

De gesprekken die onderweg volgden maakte het unieke karakter van een dergelijke rit zeker waar. Iedereen met een eigen verhaal en mooie anekdotes. Er was een lekkere ontspannen sfeer waarbij de Gooise bossen en heidevelden voor het prachtige decor zorgden. Wat een fijne dag was dit.

De gedachtenpaadjes die ik in m’n hoofd al was ingelopen over hard fietsende mannen met geschoren benen, pratend over zadelpennen en tandwielen bleken echt niet te kloppen. Het werden de mooiste gravelpaadjes met een fijne groep mensen met respect voor elkaar en de omgeving. Dit was genieten in alle opzichten en ik kijk nu al uit naar een volgende gravelride. Een rit die ongetwijfeld weer net zo uniek zal zijn.

Inge Jansen

Fiets mee met de Social Ride in Putten

Terug naar home

keyboard_arrow_up