De parel van Twente

Regelrecht vanuit mijn ‘Mooi Zo Logeren’ adres in Reutum rol ik de 55 kilometer route in.

De verwachting is hoog. Ik heb van Twente een hele hoge pet op met zijn vergezichten, houtwalletjes en glooiende velden. Dit ‘bolletjes’ land is mijn favoriete gebied. Direct rijd ik al één van de vele begroeide olifanten-gras-paadjes die deze streek rijk is. Een klein stukje van de route af ligt Hoeve Springendal. De voormalige boerenfamilie heeft het goed voor elkaar. Op het terras tussen de scharrelende kippetjes smaakt de koffie prima.

Ik vervolg de route over grindpaden, oude kerkpaden en graspaden tussen en langs weilanden. Onderweg bijen-bloemenveldjes, koeien met kalfjes en paarden met veulens in de wei.

In Ootmarsum rij ik letterlijk een rondje om de kerk en in het artistieke dorp zitten de terrassen gelukkig weer bomvol. Onderweg overal bankjes, picknicktafels en de bekende Duitse ‘bushokjes’. Zelfs Landgoed Singraven wil ik op deze drukke warme dag niet missen. Het terras bij de watermolen nodigt uit.

Kort daarna tref ik het intieme terrasje van Rustpunt ’t Stekkie waar een man gehuld in plastic op een hoogwerker de nesten uit de bomen zuigt. Dit is eikenland en dus een eikenprocessierups gebied. Realiseer je dat voor je hier gaat gravelen en neem eventueel voorzorgsmaatregelen.

Langs het riviertje de Dinkel houdt plots het graspad op. Op creatieve wijze houd ik vaart in de hoop dat m’n banden niet op een grote steen stuiten. Op het laatste stuk net voor mijn eindpunt verliezen m’n banden grip in het mulle zand en tegen al mijn goede voornemens in loop ik zelfs een stukje. Het is 30 graden en ik heb er 50 kilometer opzitten. Ik vind het goed zo.

Tot dusver is dit de allermooiste route die ik heb gereden. Grandioze vergezichten en een coulissenlandschap omringt door houtwalletjes. Rust en stilte. Overal bankjes en volop gelegenheid voor horeca. Een dikke 10 krijgt deze route.

Misschien is Edwin Dingjan bereid nog zo’n schitterende tocht in dit landschap uit te zetten. Het gebied is er mooi genoeg voor!

Arlette Boog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up