Heuvelland van het noorden

Eenmaal op de Groenendaalseweg is het eenvoudig parkeren bij de beschutte parkeerplaats van de Loenermark. Ik pak de 37 kilometer route op Komoot erbij. Dit is echt een mountainbike terrein. Ze zijn dan ook volop aanwezig maar de gravelbike doet het misschien nog wel beter in dit gebied. Een te luidruchtige groep mountainbikers in fel oranje shirts ontsiert het prachtige landschap een beetje. Ik rij snel door en volg het terrein heuvel op, heuvel af. Het uitzicht is veelal grandioos!

Op de hei bij het hek volg ik een singletrack pad wat me aan vervlogen tijden op de mountainbike doet denken. Wat super geinig is dit stukje. Even wat harder werken op een gravelbike.

In het bos bij Coldenhove wordt het stil. Ik rijd dit stuk zo goed als alleen en eet mijn broodje op een boomstronk. Heerlijk deze omgeving in dit mooie weer.

In het relatief kleine gebied is het wat deze tocht betreft keren en draaien en mijn Komoot raakt de weg kwijt. De pijltjes staan te vaak beide kanten op. Ik mis een stuk en rijd het singeltrack pad bij het hek twee keer. Wat een feest!

Ik raad je aan van te voren je route eventjes goed voor te bereiden. Weet even dat je sommige stukken heen en terug rijdt en het is wel fijn om niet voor verrassingen te komen staan.

Veel plezier en geniet van het uitzicht!

Arlette Boog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up