In het weekend kan je op het terrein van Papendal overal parkeren. Ik kies voor parkeerterrein 7. Achterin, lekker rustig en dus kan ik op m’n dooie akkertje m’n fiets en mijzelf klaarmaken voor de tocht. Ik heb de 54 kilometer op de GPS gezet en vind al snel m’n weg. Na een verwachtingsvolle start ben ik even later wat teleurgesteld want ik moet mijzelf een aantal kilometer door de grijze e-bike brigade heen ploegen. Dat stond niet op mijn programma voor de dag.

Gelukkig duurt dit maar kort en kan ik offroad de weg vervolgen. De route biedt naast brede bospaden en een aantal mooie glooiingen ook single tracks waar je de stuurmanskunst goed kan testen. Laat voor het comfort  in deze route wat extra lucht uit je banden lopen. Dat scheelt stuiteren.

Een compliment voor de ontwerper van deze route want hij is erin geslaagd de tocht hoofdzakelijk over stevige grind- en zandroutes te laten lopen.  Lekker doorrijden dus! Af en toe loopt de route via een fietspad met een parallel zandpad. Ik kies voor de zandpaden en heb daardoor geen last van de gewone fietsers op het pad. Kleine stukjes off-road deel ik met mountainbikers die de MBT-route ‘Oosterbeek’ rijden.

Rond Oosterbeek is de route op zijn mooist. Het biedt een glooiend landschap met een serieus heftige klim.

Hotel restaurant Warnsborn met zijn gezellige terras biedt de gelegenheid voor een rustpauze. Een echte aanrader.

Route staat perfect op GPS en ik had geen last van verrassingen onderweg.

Dikke 8 voor deze route!

Arlette Boog

Download GPX – 54 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up