Terug op de grindvreter

Na een lange en vooral natte winter – nu in Coronatijd – rijd ik deze ontzettend leuke gravelride rond Nunspeet. Ik moet weer opstarten want mijn laatste tocht op m’n gravelbike was eind zomer vorig jaar in de Achterhoek. Deze route van 34 kilometer is dan ook een mooie start van mijn gravelseizoen vol mooie tochten aangeboden door Christaan van Gravelrides.cc.

Ik parkeer mijn auto bij het station van Nunspeet. Waarom ook niet? Op deze feestdag zal daar ongetwijfeld nog plek zijn. En inderdaad vind ik nog een plaatsje in de schaduw. Ik scharrel m’n spullen bij elkaar en start in 25 graden, zonovergoten, de tocht. Redelijk onvoorbereid trek ik alles uit de kast als ik de singeltrack naast het spoor moet rijden maar geinig is het wel. Een steile klim met mul zand in dit korte en pittige stukje, red ik helaas niet en ik loop m’n fiets naar boven. Heel eerlijk vind ik het niet zo erg nu met dit droge weer en mulle zand. Het mulle zand valt verder reuze mee op de route. Er is prima in te rijden en omdat ik verwacht dat de ondergrond niet nog muller wordt, kan op deze route de rest van de zomer uitstekend worden gereden.

De route heeft echt prachtige zand- en graspaden door bosrijke omgeving en boerenland. In het Leuvenumse bos is het aangenaam koel, uiterst stil en oogverblindend mooi. Slechts een enkele wandelaar en verder alleen maar vogels.Ook op de hei is het boven wonder, goed rijden op de zandpaden. Het kleine beetje mul zand geeft slechts wat uitdaging. Een beetje slippend wiel hoort er ook gewoon bij. Er is heel veel lekker gravel/grind op de route. Dat geknisper onder je wielen geeft toch een heerlijk gevoel. Daar doe je het toch voor! Er zijn overal bankjes om te zitten. Nu alle horeca helaas gesloten is en straks beperkt open, moet het rugzakje met wat te eten mee. Voor ik het weet ben ik weer terug bij het station. Veel eerder dan gehoopt eigenlijk. Ik reed de route via GPS en Komoot van Gravelrides.cc. Allebei prima in orde. Als je een niet al te lange route wilt rijden raad ik deze tocht door bos, hei en boerenland van harte aan!

Veel plezier.

Arlette Boog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up